* برخی افراد به دلیل طبع سرد ماهی، دچار تهوع پس از مصرف آن میشوند. به این گروه از افراد توصیه میشود گوشت ماهی را قبل از طبخ، با ادویههای گرمی مانند فلفل سیاه، زیره یا حتی زنجبیل کمی طعمدار کنند. ضمن اینکه مصرف شربت نعناع با غذا، دمنوش نعناع، دمنوش زیره یا چای نبات بعد از غذا هم میتواند به این گروه افراد کمک کند. البته برخی افراد هم به ماهی حساسیت دارند و چارهای جز حذف این ماده حساسیتزا از برنامه غذایی خود نخواهند داشت.
* در برخی مواد غذایی مصلح بهطور طبیعی کنار ماده غذای وجود دارد. مثلاً انار از این مواد است. اگر دانه انار را تنها بخورید یبوست میگیرید، اگر آب انار را تنها بخورید، اسهال میشوید اما مصرف همزمان این دو به شکل میوه انار مشکلی ایجاد نمیکند.
* این موضوع در مورد بادامزمینی هم صحت دارد؛ پوست نازک قهوهایرنگ روی بادامزمینی احتمال ابتلا به آلرِژی را کاهش میدهد اما اگر این پوست را بکنیم بادامزمینی بهشدت تحریککننده است.
مزاج بادامزمینی مثل باقی بادامها گرم است و وقتی بادامزمینی بو داده میشود گرمتر میشود. کسانی که به بادامزمینی حساسیت دارند، چون افزایش گرمی باعث افزایش تحریککنندگی بادامزمینی میشود و احتمال آلرژیزا بودن آن را بالا میبرد, اگر به گرمی حساسیت دارید بادام را با پوسته و بهصورت خام مصرف کنید.
* بهطورکلی، شیر و سایر محصولات لبنی پاستوریزه طی فرآیند تولید، حجم بالایی از چربی خود را از دست میدهند و گاهی افزودنیها و نگهدارندههای مختلفی هم به آنها اضافه میشود. از این رو، معمولاً طبع بیشتر لبنیات، سرد و تر است و مصرف آنها میتواند برخی مشکلات گوارشی مانند نفخ یا کولیت را به دنبال داشته باشد. پنیرها دو نوع تازه و کهنه دارند و طبع نوع تازه آنها، سرد و تر است اما پنیرهای کهنه، طبع گرم و خشکی دارند.
با این حال برای هر دوی این پنیرها، مصلحهای یکسانی در طب سنتی در نظر گرفته شده است. بهترین مصلح پنیر که از گذشته تاکنون بیشتر ما عادت به مصرف آن داریم، گردو است اما میتوان از سبزیهای معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم بهعنوان تعدیلکننده طبع انواع پنیر استفاده کرد. معمولاً ممنوعیت خوراکی برای همراه کردن مواد غذایی دیگر با پنیر در طب سنتی مطرح نیست اما خوردن پنیر میتواند باعث تحریک و تشدید برخی بیماریها مانند صرع و سردرد شود. از این رو، افراد مبتلا به این بیماریها باید درباره مصرف، نوع و میزان استفاده از پنیر با پزشک خود م کنند.
درباره این سایت